Idag 3 maj 2023 anordnar Bioinnovation och CIT seminariet ”Finansiering av BioInnovationer – tips för en konkurrenskraftig ansökan om EU-medel”. Syftet med seminariet är att hjälpa bioinnovativa företag som söker EU-medel att hitta rätt program och formulera en konkurrenskraftig ansökan. Från EU SME Support deltar hela tre av våra experter: Nikolaos Xafeinas, CIT , Marie-Claude Béland, RISE och Nora Fischer, IVL och de delar med sig av information och tips inom våra program EIC Pathfinder & Transition, EIC Accelerator, Eurostars och Innovationsfonden.

– Vi går under seminariet igenom vad man ska tänka på när man söker de olika programmen. Vilka bedömningskriterierna är och vi delar även med oss av tips från utvärderare och våra egna erfarenheter när vi stöttat företag med sina ansökningar, säger Marie-Claude Béland som kommer prata om Eurostars och EIC Accelerator.

Nikolaos Xafeinas berättar om EIC Pathfinder och Transition.

– Vi ger en översikt över dessa program och jag kommer också gå igenom de frågor man bör ställa dig innan man formulerar en ansökan. Dessa frågor hjälper till att förstå förutsättningarna för respektive utlysning och om projektet uppfyller kriterierna, säger Nikolaos Xafeinas

– Man skulle kunna uttrycka det så att vi under seminariet ger praktisk information utifrån vårt arbete med att ge stöd i ansökansprocessen, som komplement till informationen på utlysningarnas hemsidor, säger Nora Fischer, som kommer att prata om Innovationsfonden.

För dig som missade seminariet och vill ha hjälp med din ansökan inom dessa program rekommenderar vi EU SME Supports skrivarstugor som du hittar i vårt kalendarium på hemsidan samt på Linkedin. Vill du ha rådgivning är du välkommen att fylla i vårt kontaktformulär på eusme.se/kontakt så hör en rådgivare av sig till dig inom 48 timmar.